Interne toernooien

Naast de meer formele activiteiten als competitie of een open toernooi, waarbij de resultaten doorwerken in je KNLTB-rating, kent UVV Tennis ook diverse informele en interne toernooien. In dat geval speel je alleen met en tegen clubgenoten, heb je in je KNLTB-ranking niks te winnen of te verliezen en kun je op een ontspannen wijze wedstrijdervaring opdoen.

De interne toernooien zijn doorgaans over het jaar verspreid. Traditioneel opent UVV Tennis een nieuw tennisseizoen (dat altijd loopt van april t/m maart) met een openingstoernooi, meestal de eerste zondag vóór 1 april.

Daarnaast kent UVV Tennis twee indoor-activiteiten, die plaatsvinden in de tennishal van sportcentrum Oudenrijn: meestal in december (Sinterklaas- of Kersttoernooi) en in februari (Krokustoernooi). Tijdens deze toernooien, waar ruimte is voor 40 deelnemers en dat doorgaans altijd vol zit, worden er dubbel- en mixpartijen gespeeld op 5 binnenbanen, waarbij elke speler tenminste 3 partijen speelt.

Tot slot zijn er jaarlijks de clubkampioenschappen. Deze worden meestal in juni gespeeld, tijdens een lang weekend (vrijdagavond t/m zondagavond).

De organisatie van de interne toernooien is in handen van de activiteitencommissie, te bereiken via [email protected] . In geval er interne toernooien plaatsvinden, worden die tijdig gecommuniceerd, via de website, social media, de club app en via de tennisleraren, zodat leden zich kunnen opgeven. Mocht je tussentijds vragen hebben over interne toernooien of zelf iets willen organiseren, neem dan gerust contact op met de activiteitencommissie.