Tenniskids en jeugdcompetitie

Bij UVV Tennis is het mogelijk het Tenniskids wedstrijdprogramma- en lesprogramma te volgen. Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk! Kinderen spelen binnen Tenniskids met een aangepaste bal en een aangepaste veldlengte, passend bij hun tennisniveau.

Dit schema geeft weer hoe de leeftijdsindeling wordt toegepast bij Tenniskids. Blauw wordt niet aangeboden bij UVV. Er wordt steeds gekeken naar de leeftijd die een speler in het betreffende kalenderjaar bereikt. Als een speler de genoemde leeftijden nog niet bereikt in het betreffende kalenderjaar is doorstromen naar een volgende kleur nog niet mogelijk.

Toelichting

Rode kids : dit zijn kinderen in de leeftijd t/m 8 jaar die spelen op een half tennisveld met rode ballen. Als kinderen nog niet toe zijn aan een oranje baan is het mogelijk om op de rode baan te blijven spelen. Er worden veel, korte partijtjes gespeeld tot 7 punten.

Oranje kids: dit zijn kinderen in de leeftijd van 8 t/m 10 jaar die spelen op driekwart van het tennisveld, met een oranje tennisbal. Er wordt met normale games gespeeld. Het kind dat het eerste 4 gewonnen games heeft heeft gewonnen. Er wordt met beslissend punt gespeeld, dus na 40-40 wordt er nog maar 1 rally voor die game gespeeld. Er worden enkels en dubbels gespeeld.

Groene kids Vanaf 10 jaar is het mogelijk om met de groene bal op de hele baan te spelen. Je speelt nu meer in teams, elke wedstrijddag met 4 spelers, jongens en meisjes door elkaar. Je speelt dan allemaal een enkel en een dubbel. Een wedstrijd gaat om 2 gewonnen games tot de 4. Vanaf 11 jaar is het mogelijk om met de gele bal te spelen (dezelfde bal als waar volwassenen mee spelen). Deze juniorencompetitie bestaat vanaf voorjaar 2020 uit 2 verschillende competities:11 t/m 14 jaar. Zelfde opzet als groen: wedstrijden tot 4 met beslissend Puntsysteem en jongens en meisjes door elkaar ( 4x enkel, 2x dubbel)13 t/m 17 jaar: sets tot 6 met een wedstrijdtiebreak in enkel en dubbel ( is anders dan vorig jaar). Jongens , meisjes, mixteams. Meer weten over het Tenniskids programma? Kijk dan op http://www.tenniskids.nl

De inschrijving voor de voorjaarscompetitie staat open! Je schrijft individueel in, en de jeugdcommissie stelt het team voor je samen. Meer informatie is te vinden in de reguliere nieuwsbrief van UVV Tennis of op te vragen via [email protected]. De speeldata voor de competitie zijn te vinden via de website van de KNLTB, net als de spelregels en wijzigingen daarin.

Aan deelname aan de competitie zijn kosten verbonden. De rood en oranje competitie kost € 10 per kind. Voor de groencompetitie betaal je ca. € 20 per deelnemer. In de jeugdcompetitie 11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar betaal je maximaal € 40 voor de deelname. De bijdrage is afhankelijk van de teamgrootte.

Ook van de ouders wordt een investering gevraagd, met name in de begeleiding (bijvoorbeeld op het opbouwen van netten of het verzorgen van drinken en versnaperingen) en het vervoer.